Eilen teki kauheasti mieli leipoa jotain, joten päätin tehdä kääretortun. Unelmakääretortun täyte ei kuitenkaan houkutellut, joten laitoin väliin kermavaahtoa. :>
Suklaakääretorttuun tarvitset:
4 kananmunaa
yhtä paljon sokeria kuin kananmunia
puolet sokerin määrästä vehnäjauhoja ja toinen puoli kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Väliin:
1-2 dl vispikermaa
sokeria/tomusokeria/vanilliinisokeria maun mukaan
Ota kolme samanlaista juomalasia, ja riko ensimmäiseen 4 kananmunaa. Mittaa toiseen lasiin yhtä paljon sokeria kuin kananmunia on ensimmäisessä lasissa. Mittaa kolmanteen lasiin puolet sokerin määrästä vehnäjauhoja ja puolet kaakaojauhetta. Mittaa leivinjauhe jauho-kaakaojauheseokseen ja sekoita ne keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää jauhot siivilän läpi kahdessa erässä ja sekoita välillä varovasti puuhaarukalla. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja tasoita se pellin kokoiseksi suorakaiteeksi. Kypsennä uunin keskitasossa 225 asteessa 6-8 minuuttia.
Kommentit